Sorbet z czerwonej pomarańczy
czas przygotowania 20 minut
+ czas chłodzenia
porcja dla 8 osób
Składniki:
3 łyżki skórki z czerwonej pomarańczy
220g ok. 1 szklanka cukru pudru
180 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
1 białko
czerwony barwnik spożywczy
Sposób przygotowania
Do garnka wsypać startą skórkę pomarańczy, cukier i wodę, następnie zagotować aż cukier się rozpuści i zostaw na 5 min na małym ogniu.
Na koniec po ostudzeniu wlej sok, włóż do lodówki na 3 godziny.
Następnie dodaj białko wymieszaj ponownie i włóż do foremek,
trzymaj w zamrażarce aż będą miały konsystencje lodów.
Podawaj zmrożone
Smacznego
Red-orange sorbet
preparation time 20 minutes
+ cooling time
serving for 8 people
Ingredients:
3 tablespoons red-orange peel
220g approx 1 cup powdered sugar
180 ml of juice squeezed from oranges
1 egg white
red food coloring
Method of preparation
Pour into the pot grated orange peel, sugar and water, then boil until sugar is dissolvedand leave for 5 minutes over low heat.
At the end, after cooling, pour the juice, put in the fridge for 3 hours.
Then add the protein mix again and put the molds,
Keep in freezer until ice cream consistency will be.
Serve frozen
Bon appetite
czas przygotowania 20 minut
+ czas chłodzenia
porcja dla 8 osób
Składniki:
3 łyżki skórki z czerwonej pomarańczy
220g ok. 1 szklanka cukru pudru
180 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
1 białko
czerwony barwnik spożywczy
Sposób przygotowania
Do garnka wsypać startą skórkę pomarańczy, cukier i wodę, następnie zagotować aż cukier się rozpuści i zostaw na 5 min na małym ogniu.
Na koniec po ostudzeniu wlej sok, włóż do lodówki na 3 godziny.
Następnie dodaj białko wymieszaj ponownie i włóż do foremek,
trzymaj w zamrażarce aż będą miały konsystencje lodów.
Podawaj zmrożone
Smacznego
Red-orange sorbet
preparation time 20 minutes
+ cooling time
serving for 8 people
Ingredients:
3 tablespoons red-orange peel
220g approx 1 cup powdered sugar
180 ml of juice squeezed from oranges
1 egg white
red food coloring
Method of preparation
Pour into the pot grated orange peel, sugar and water, then boil until sugar is dissolvedand leave for 5 minutes over low heat.
At the end, after cooling, pour the juice, put in the fridge for 3 hours.
Then add the protein mix again and put the molds,
Keep in freezer until ice cream consistency will be.
Serve frozen
Bon appetite
No comments:
Post a Comment