KREWETKI Z SOSEM MAŚLANYM Z RYŻEM
CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MINUT
SKŁADNIKI:
250G KREWETEK BLACK TIGER
100G MASŁA
PĘCZEK ZIELONEJ PIETRUSZKI
4 ZĄBKI CZOSNKU
OLIWA Z OLIWEK
250G RYŻU
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KREWETKI SPARZYĆ GORĄCA WODA LUB WRZUCIĆ NA CHWILĘ NA WRZĄTEK,
RYŻ WYPŁUKAĆ AŻ BĘDZIE PRAWIE PRZEZROCZYSTY
GOTOWAĆ BEZ SOLI Z DODATKIEM ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK,
NA PATELNIĘ WŁOŻYĆ MASŁO ROZPUŚCIĆ NA MAŁYM OGNIU, WYCISNĄĆ CZOSNEK, WRZUCIĆ KREWETKI I PODSMAŻYĆ OKOŁO 5 MIN
UGOTOWANY RYŻ POŁOŻYĆ NA ŚRODKU TALERZA TWORZĄC GÓRKĘ, KREWETKI POUKŁADAĆ DOOKOŁA RYŻU, POLAĆ SOSEM ZE SMAŻENIA I POSYPAĆ ZIELONĄ PIETRUSZKĄ,
MOŻNA PODAWAĆ Z PIECZYWEM Z MASŁEM CZOSNKOWYM LUB SAME
Shrimp with butter sauce with rice
Preparation time 15 minutes
INGREDIENTS:
BLACK TIGER SHRIMP 250G
BUTTER 100G
Bunch parsley
4 cloves garlic
OLIVE OIL
RICE 250G
HOW TO PREPARE:
Blanch the prawns HOT WATER OR MOVE THE MOMENT IN BOILING WATER,
Rinse RICE WILL BE UP TO ALMOST CLEAR
COOK WITHOUT ADDED SALT SPOONS OLIVE OIL,
INSERT in a frying pan Melt a butter over low heat, squeeze GARLIC, shrimps and fryMOVE UP ABOUT 5 MIN
Cooked rice placed on the middle of the plate CREATING Hill, SHRIMP sort AROUND THE RICE, THE FRYING Pour the sauce and sprinkle with parsley,
CAN Serve with bread with garlic butter OR SAME
ENJOY
No comments:
Post a Comment