Tuesday, January 11, 2011

SORBET MALINOWY Z OTRĘBAMI RASPBERRY SORBET with bran

bilety_kino_neww Image Banner 750 x 200

SORBET MALINOWY Z OTREBAMI

SORBET MALINOWY Z OTRĘBAMI

CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MINUT
CZAS MROŻENIA 30 MINUT

SKŁADNIKI:
30 DKG MALIN (LUB INNE OWOCE WG UZNANIA, JAGODY, TRUSKAWKI, WIŚNIE)
1 ŁYŻKA MIODU
3 ŁYŻKI OTRĄB GRANULOWANYCH
2 LISKI MIĘTY DO DEKORACJI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
MALINY ZMIKSOWAĆ BLENDEREM Z MIODEM.
WŁOŻYĆ DO LODÓWKI AŻ ZGĘSTNIEJĄ NA OKOŁO 20 MINUT.
PODAWAĆ W PUCHARKACH NA WIERZCHU POSYPAĆ OTRĘBAMI I UDEKOROWAĆ LISKIEM MIĘTY.

SMACZNEGO




RASPBERRY SORBET with bran


PREPARATION TIME 10 MINUTES
FREEZING TIME 30 MINUTES


INGREDIENTS:
DKG 30 MALIN (OR OTHER RECOGNITION BY FRUIT, BERRIES, strawberries, cherries)
1 tablespoon honey
3 tablespoons granulated bran
2 LISKI mint for decoration


HOW TO PREPARE:
RASPBERRIES WITH HONEY BLENDER mix.
Put in the fridge ZGĘSTNIEJĄ UP TO APPROXIMATELY 20 MINUTES.
Serve in cups Sprinkle bran on top and garnish with mint LISKI.


ENJOY


No comments:

Post a Comment