Owoce morza z
czosnkiem
czas przygotowania 25 minut
czas smażenia 20 minut
porcja dla 4 osób
Składniki:
700g krewetek dużych
300g kalmary
540g ośmiornicy
60 ml oleju arachidowego
6 ząbków czosnku
10g imbiru
2 papryki różne kolory
2 łyżki białego wytrawnego wina
1 łyżeczka cukru trzcinowego
2 cebule
1 łyżka suszonej papryki w płatkach
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Krewetki obrać z pancerzy zostawiając ogonki. Pokrój ośmiornicę i kalmary i włóż do miski.
Pokrój drobno cebulę wrzuć na przygotowane owoce morza posyp papryką pozostaw na 15 minut.
Rozgrzej wok lub patelnię z olejem wrzuć pokrojony w krążki czosnek i następnie włóż owoce morza i smaż aż będą miękkie i zalej winem. Pokrój paprykę w cienkie plasterki dorzuć na patelnię wraz z imbirem,cukrem i przyprawami.
Smaż chwilę aż warzywa zaczną pachnieć.
Na koniec posyp resztą papryki w płatkach i gotowe.
Smacznego
Fruits of the Sea with garlic
preparation time 25 minutes
cooking time 20 minutes
4 servings
Ingredients:
700g prawns
300g calamari
540g octopus
60 ml peanut oil
6 cloves garlic
10g ginger
2 peppers of different colors
2 tablespoons dry white wine
1 teaspoon sugar cane
2 onions
1 tablespoon dried pepper flakes
salt
pepper
Preparation:
Peel shrimp, leaving tails of armor. Cut the octopus and squid and add to bowl.
Slice the onion finely throw it on the prepared seafood, sprinkle with pepper, leave for 15 minutes.
Heat wok or frying pan with oil toss sliced into rings and then insert the garlic seafoodand cook until tender and pour wine. Cut the peppers into thin slices and throw into the pan with ginger, sugar and spices.
Stir-fry briefly until the vegetables begin to smell.
At the end sprinkle the rest of pepper flakes and ready.
Bon appetite
czosnkiem
czas przygotowania 25 minut
czas smażenia 20 minut
porcja dla 4 osób
Składniki:
700g krewetek dużych
300g kalmary
540g ośmiornicy
60 ml oleju arachidowego
6 ząbków czosnku
10g imbiru
2 papryki różne kolory
2 łyżki białego wytrawnego wina
1 łyżeczka cukru trzcinowego
2 cebule
1 łyżka suszonej papryki w płatkach
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Krewetki obrać z pancerzy zostawiając ogonki. Pokrój ośmiornicę i kalmary i włóż do miski.
Pokrój drobno cebulę wrzuć na przygotowane owoce morza posyp papryką pozostaw na 15 minut.
Rozgrzej wok lub patelnię z olejem wrzuć pokrojony w krążki czosnek i następnie włóż owoce morza i smaż aż będą miękkie i zalej winem. Pokrój paprykę w cienkie plasterki dorzuć na patelnię wraz z imbirem,cukrem i przyprawami.
Smaż chwilę aż warzywa zaczną pachnieć.
Na koniec posyp resztą papryki w płatkach i gotowe.
Smacznego
Fruits of the Sea with garlic
preparation time 25 minutes
cooking time 20 minutes
4 servings
Ingredients:
700g prawns
300g calamari
540g octopus
60 ml peanut oil
6 cloves garlic
10g ginger
2 peppers of different colors
2 tablespoons dry white wine
1 teaspoon sugar cane
2 onions
1 tablespoon dried pepper flakes
salt
pepper
Preparation:
Peel shrimp, leaving tails of armor. Cut the octopus and squid and add to bowl.
Slice the onion finely throw it on the prepared seafood, sprinkle with pepper, leave for 15 minutes.
Heat wok or frying pan with oil toss sliced into rings and then insert the garlic seafoodand cook until tender and pour wine. Cut the peppers into thin slices and throw into the pan with ginger, sugar and spices.
Stir-fry briefly until the vegetables begin to smell.
At the end sprinkle the rest of pepper flakes and ready.
Bon appetite
No comments:
Post a Comment