INDYK NA MAŚLE Z RYŻEM
CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MINUT
CZAS GOTOWANIA 15 MINUT
PORCJA DLA 4 OSÓB
SKŁADNIKI:
300G RYŻU
600G FILETA Z INDYKA
1 PUSZKA MIX OWOCÓW TROPIKALNYCH
20G MASŁA
2 ŁYŻECZKI CARRY
SÓL
PIEPRZ
PIETRUSZKA ZIELONA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
MIĘSO OPŁUKAĆ, POKROIĆ W CIENKIE PASKI I PODSMAŻYĆ NA PATELNI NA ZŁOTY KOLOR I POSYPAĆ CARRY,
RYŻ WYPŁUKAĆ POD BIEŻĄCĄ WODĄ AŻ BĘDZIE PRAWIE PRZEZROCZYSTY, WRZUCIĆ NA GORĄCA WODĘ Z DODATKIEM MASŁA I GOTOWAĆ OKOŁO 15 MINUT,
DO MIĘSA DODAĆ UGOTOWANY RYŻ I OWOCE, SÓL PIEPRZ I SOK Z OWOCÓW,
GOTOWAĆ CHWILĘ I PODAWAĆ GORĄCE,
NA WIERZCHU POSYPAĆ ZIELONĄ DROBNO POKROJONA PIETRUSZKĄ
SMACZNEGO
Preparation time 30 minutes
COOKING TIME 15 MINUTES
4 servings
INGREDIENTS:
RICE 300G
TURKEY BREAST 600G
1 BOX OF TROPICAL FRUIT MIX
20G BUTTER
2 teaspoons CARRY
SALT
PEPPER
Parsley
HOW TO PREPARE:
Rinse the meat, cut into thin strips and fry in a frying pan until golden brown and sprinkleCARRY,
RICE Rinse under running water until it is almost transparent, add hot water with butterand cook for 15 MINUTES,
ADD TO MEAT AND FRUIT cooked rice, salt, pepper and fruit juice,
COOK AND GIVE LAST MOMENT,
Sprinkle on top of a green finely chopped PARSLEY
ENJOY
No comments:
Post a Comment