Thursday, January 13, 2011

Galaretka z migdałów Almond Jelly


Galaretka z migdałów

czas przygotowania 20 min
czas gotowania 15 minut
porcja dla 4 osób

Składniki:


750 ml mleka
250 g zblaszkowanych migdałów
75g cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
1 łyżka wody
2 owoce marakui
1 mango
1 kiwi


Sposób przygotowania:


Formę do ciasta smarujemy tłuszczem


Mieszamy mleko, migdały i cukier na gładką masę, podgrzewamy i odstawiamy na godzinę.


Masę przecedź przez sito, pozostałości z sita wyrzuć.


Sos posyp po wierzchu żelatyną, mieszając ponownie podgrzej nie gotując aż żelatyna się rozpuści.


Odstaw na 3 godziny.


Obierz owoce pokrój w małe kawałki.
Galaretkę wyjmij i pokrój w male sześciany.
Podawaj z owocami.
Można polać sokiem z owoców.


Smacznego




Almond Jelly

preparation time 20 minutes
cooking time 15 minutes
4 servings

Ingredients:


750 ml milk
250 g almonds zblaszkowanych
75g caster sugar
4 teaspoons gelatin
1 tablespoon water
2 fruits passionfruit
1 mango
1 kiwi


Preparation:


Form dough into fat smear


Mix milk, almonds and sugar until smooth, warm up and leave for an hour.


The mass of the strain through a sieve, discard sieve residues.


Sauce, sprinkle on top of the gelatin, stirring again until the cooking does not heat thegelatin is dissolved.


Let stand for 3 hours.


Peel the fruit cut into small pieces.
Remove the jelly and cut into small cubes.
Serve with fruit.
You can pour the juice from the fruit.


Bon appetite

No comments:

Post a Comment