Galaretka z migdałów
czas przygotowania 20 min
czas gotowania 15 minut
porcja dla 4 osób
Składniki:
750 ml mleka
250 g zblaszkowanych migdałów
75g cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
1 łyżka wody
2 owoce marakui
1 mango
1 kiwi
Sposób przygotowania:
Formę do ciasta smarujemy tłuszczem
Mieszamy mleko, migdały i cukier na gładką masę, podgrzewamy i odstawiamy na godzinę.
Masę przecedź przez sito, pozostałości z sita wyrzuć.
Sos posyp po wierzchu żelatyną, mieszając ponownie podgrzej nie gotując aż żelatyna się rozpuści.
Odstaw na 3 godziny.
Obierz owoce pokrój w małe kawałki.
Galaretkę wyjmij i pokrój w male sześciany.
Podawaj z owocami.
Można polać sokiem z owoców.
Smacznego
Almond Jelly
preparation time 20 minutes
cooking time 15 minutes
4 servings
Ingredients:
750 ml milk
250 g almonds zblaszkowanych
75g caster sugar
4 teaspoons gelatin
1 tablespoon water
2 fruits passionfruit
1 mango
1 kiwi
Preparation:
Form dough into fat smear
Mix milk, almonds and sugar until smooth, warm up and leave for an hour.
The mass of the strain through a sieve, discard sieve residues.
Sauce, sprinkle on top of the gelatin, stirring again until the cooking does not heat thegelatin is dissolved.
Let stand for 3 hours.
Peel the fruit cut into small pieces.
Remove the jelly and cut into small cubes.
Serve with fruit.
You can pour the juice from the fruit.
Bon appetite
czas przygotowania 20 min
czas gotowania 15 minut
porcja dla 4 osób
Składniki:
750 ml mleka
250 g zblaszkowanych migdałów
75g cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
1 łyżka wody
2 owoce marakui
1 mango
1 kiwi
Sposób przygotowania:
Formę do ciasta smarujemy tłuszczem
Mieszamy mleko, migdały i cukier na gładką masę, podgrzewamy i odstawiamy na godzinę.
Masę przecedź przez sito, pozostałości z sita wyrzuć.
Sos posyp po wierzchu żelatyną, mieszając ponownie podgrzej nie gotując aż żelatyna się rozpuści.
Odstaw na 3 godziny.
Obierz owoce pokrój w małe kawałki.
Galaretkę wyjmij i pokrój w male sześciany.
Podawaj z owocami.
Można polać sokiem z owoców.
Smacznego
Almond Jelly
preparation time 20 minutes
cooking time 15 minutes
4 servings
Ingredients:
750 ml milk
250 g almonds zblaszkowanych
75g caster sugar
4 teaspoons gelatin
1 tablespoon water
2 fruits passionfruit
1 mango
1 kiwi
Preparation:
Form dough into fat smear
Mix milk, almonds and sugar until smooth, warm up and leave for an hour.
The mass of the strain through a sieve, discard sieve residues.
Sauce, sprinkle on top of the gelatin, stirring again until the cooking does not heat thegelatin is dissolved.
Let stand for 3 hours.
Peel the fruit cut into small pieces.
Remove the jelly and cut into small cubes.
Serve with fruit.
You can pour the juice from the fruit.
Bon appetite
No comments:
Post a Comment