AROMATYCZNY SOS CHIŃSKI Z CHRUPIĄCYMI WARZYWAMI
W STYLU PEKIŃSKIM
CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MINUT
CZAS SMAŻENIA 10 MINUT
PORCJA NA 2-3 OSOBY
SKŁADNIKI:
200 G KURCZAKA
1 CEBULA
1 CZOSNEK
250 G RYŻU
1 GŁÓWKA KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
1 MARCHEWKA
4 ŁYŻKI SOSU SOJOWEGO
1 CZERWONA PAPRYKA
1 PUSZKA KIEŁKÓW FASOLI MUNG
1 IMBIR
4 ŁYŻECZKI CUKRU TRZCINOWEGO
1 SŁOIK PĘDY BAMBUSA
OLEJ Z PESTEK WINOGRON
250 ML BULIONU DROBIOWEGO
ZIELONA PIETRUSZKA
SÓL
PIEPRZ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KURCZAKA POKROIĆ W DROBNE PLASTRY I USMAŻYĆ Z CEBULĄ I CZOSNKIEM NA ZŁOTY KOLOR
DODAĆ PIEPRZ I SÓL
RYŻ WYPŁUKAĆ POD BIEŻĄCĄ WODĄ AŻ BĘDZIE PRAWIE PRZEZROCZYSTY GOTOWAĆ 15 MIN BEZ SOLI Z DODATKIEM OLEJU Z PESTEK WINOGRON
DO KURCZAKA DODAĆ BULION DROBIOWY I SOS SOJOWY GOTOWAĆ 10 MINUT
POKROIĆ W PASKI MARCHEW, CEBULĘ, KAPUSTĘ, DODAĆ NA PATELNIĘ GOTOWAĆ 5 MIN
DODAĆ IMBIR, CUKIER,PĘDY BAMBUSA I POKROJONA W PASKI PAPRYKĘ GOTOWAĆ 10 MIN I GOTOWE
RYŻ MOŻEMY DODAĆ DO GOTOWEGO SOSU NA PATELNIE WYMIESZAĆ I PODAWAĆ NA TALERZE LUB
POŁOŻYĆ RYŻ NA ŚRODKU TALERZA, UTWORZYĆ GÓRKĘ, A SOS Z MIĘSEM I WARZYWAMI POUKŁADAĆ NAOKOŁO RYŻU
WSZYSTKO POSYPAĆ ZIELONĄ POSIEKANĄ PIETRUSZKA
SMACZNEGO...
AROMATIC SOS CHINESE with crispy vegetables
Pekin style
Preparation time 30 minutes
FRYING TIME 10 MINUTES
Serves 2-3 people
INGREDIENTS:
CHICKEN 200 G
1 onion
1 GARLIC
250 G RICE
1 head cabbage
1 carrot
4 tablespoons soy sauce
1 red bell pepper
1 BOX Mung bean sprouts
1 GINGER
4 teaspoons SUGAR CANE
1 jar of bamboo shoots
Grape seed oil
250 ML chicken broth
Parsley
SALT
PEPPER
HOW TO PREPARE:
CHICKEN SLICES finely and fry with onion and garlic until golden brown
ADD PEPPER AND SALT
RICE Rinse under running water until it is almost transparent COOK 15 MIN WITHOUTADDED SALT grapeseed oil
ADD TO CHICKEN Chicken broth and soy sauce cook for 10 MINUTES
Cut into strips carrots, onion, cabbage, a pan ADD TO COOK 5 MIN
Add the ginger, SUGAR, bamboo shoots and cut into BELTS TO COOK PEPPERS 10MIN AND READY
RICE CAN ADD TO THE FRYING prepared sauce mix and GIVE to plates or
Place the middle of the plate RICE ON, CREATE A Hill, A SOS VEGETABLES WITH MEAT AND RICE AROUND sort
EVERYTHING GREEN Sprinkle with chopped parsley
ENJOY ...
W STYLU PEKIŃSKIM
CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MINUT
CZAS SMAŻENIA 10 MINUT
PORCJA NA 2-3 OSOBY
SKŁADNIKI:
200 G KURCZAKA
1 CEBULA
1 CZOSNEK
250 G RYŻU
1 GŁÓWKA KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
1 MARCHEWKA
4 ŁYŻKI SOSU SOJOWEGO
1 CZERWONA PAPRYKA
1 PUSZKA KIEŁKÓW FASOLI MUNG
1 IMBIR
4 ŁYŻECZKI CUKRU TRZCINOWEGO
1 SŁOIK PĘDY BAMBUSA
OLEJ Z PESTEK WINOGRON
250 ML BULIONU DROBIOWEGO
ZIELONA PIETRUSZKA
SÓL
PIEPRZ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KURCZAKA POKROIĆ W DROBNE PLASTRY I USMAŻYĆ Z CEBULĄ I CZOSNKIEM NA ZŁOTY KOLOR
DODAĆ PIEPRZ I SÓL
RYŻ WYPŁUKAĆ POD BIEŻĄCĄ WODĄ AŻ BĘDZIE PRAWIE PRZEZROCZYSTY GOTOWAĆ 15 MIN BEZ SOLI Z DODATKIEM OLEJU Z PESTEK WINOGRON
DO KURCZAKA DODAĆ BULION DROBIOWY I SOS SOJOWY GOTOWAĆ 10 MINUT
POKROIĆ W PASKI MARCHEW, CEBULĘ, KAPUSTĘ, DODAĆ NA PATELNIĘ GOTOWAĆ 5 MIN
DODAĆ IMBIR, CUKIER,PĘDY BAMBUSA I POKROJONA W PASKI PAPRYKĘ GOTOWAĆ 10 MIN I GOTOWE
RYŻ MOŻEMY DODAĆ DO GOTOWEGO SOSU NA PATELNIE WYMIESZAĆ I PODAWAĆ NA TALERZE LUB
POŁOŻYĆ RYŻ NA ŚRODKU TALERZA, UTWORZYĆ GÓRKĘ, A SOS Z MIĘSEM I WARZYWAMI POUKŁADAĆ NAOKOŁO RYŻU
WSZYSTKO POSYPAĆ ZIELONĄ POSIEKANĄ PIETRUSZKA
SMACZNEGO...
AROMATIC SOS CHINESE with crispy vegetables
Pekin style
Preparation time 30 minutes
FRYING TIME 10 MINUTES
Serves 2-3 people
INGREDIENTS:
CHICKEN 200 G
1 onion
1 GARLIC
250 G RICE
1 head cabbage
1 carrot
4 tablespoons soy sauce
1 red bell pepper
1 BOX Mung bean sprouts
1 GINGER
4 teaspoons SUGAR CANE
1 jar of bamboo shoots
Grape seed oil
250 ML chicken broth
Parsley
SALT
PEPPER
HOW TO PREPARE:
CHICKEN SLICES finely and fry with onion and garlic until golden brown
ADD PEPPER AND SALT
RICE Rinse under running water until it is almost transparent COOK 15 MIN WITHOUTADDED SALT grapeseed oil
ADD TO CHICKEN Chicken broth and soy sauce cook for 10 MINUTES
Cut into strips carrots, onion, cabbage, a pan ADD TO COOK 5 MIN
Add the ginger, SUGAR, bamboo shoots and cut into BELTS TO COOK PEPPERS 10MIN AND READY
RICE CAN ADD TO THE FRYING prepared sauce mix and GIVE to plates or
Place the middle of the plate RICE ON, CREATE A Hill, A SOS VEGETABLES WITH MEAT AND RICE AROUND sort
EVERYTHING GREEN Sprinkle with chopped parsley
ENJOY ...
No comments:
Post a Comment