Wednesday, January 12, 2011

AROMATYCZNY SOS CHIŃSKI Z CHRYPIĄCYMI WARZYWAMI AROMATIC SOS CHINESE with crispy vegetables


AROMATYCZNY SOS CHIŃSKI Z CHRUPIĄCYMI WARZYWAMI 
W STYLU PEKIŃSKIM


CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MINUT
CZAS SMAŻENIA 10 MINUT
PORCJA NA 2-3 OSOBY


SKŁADNIKI:
200 G KURCZAKA
1 CEBULA
1 CZOSNEK
250 G RYŻU
1 GŁÓWKA KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
1 MARCHEWKA
4 ŁYŻKI SOSU SOJOWEGO
1 CZERWONA PAPRYKA
1 PUSZKA KIEŁKÓW FASOLI MUNG
1 IMBIR
4 ŁYŻECZKI CUKRU TRZCINOWEGO
1 SŁOIK PĘDY BAMBUSA
OLEJ Z PESTEK WINOGRON
250 ML BULIONU DROBIOWEGO
ZIELONA PIETRUSZKA
SÓL
PIEPRZ


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


KURCZAKA POKROIĆ W DROBNE PLASTRY I USMAŻYĆ Z CEBULĄ I CZOSNKIEM NA ZŁOTY KOLOR
DODAĆ PIEPRZ I SÓL


RYŻ WYPŁUKAĆ POD BIEŻĄCĄ WODĄ AŻ BĘDZIE PRAWIE PRZEZROCZYSTY GOTOWAĆ 15 MIN BEZ SOLI Z DODATKIEM OLEJU Z PESTEK WINOGRON


DO KURCZAKA DODAĆ BULION DROBIOWY I SOS SOJOWY GOTOWAĆ 10 MINUT


POKROIĆ W PASKI MARCHEW, CEBULĘ, KAPUSTĘ, DODAĆ NA PATELNIĘ GOTOWAĆ 5 MIN


DODAĆ IMBIR, CUKIER,PĘDY BAMBUSA I POKROJONA W PASKI PAPRYKĘ GOTOWAĆ 10 MIN I GOTOWE


RYŻ MOŻEMY DODAĆ DO GOTOWEGO SOSU NA PATELNIE WYMIESZAĆ I PODAWAĆ NA TALERZE LUB


POŁOŻYĆ RYŻ NA ŚRODKU TALERZA, UTWORZYĆ GÓRKĘ, A SOS Z MIĘSEM I WARZYWAMI POUKŁADAĆ NAOKOŁO RYŻU


WSZYSTKO POSYPAĆ ZIELONĄ POSIEKANĄ PIETRUSZKA


SMACZNEGO...






AROMATIC SOS CHINESE with crispy vegetables
Pekin style


Preparation time 30 minutes
FRYING TIME 10 MINUTES
Serves 2-3 people


INGREDIENTS:
CHICKEN 200 G
1 onion
1 GARLIC
250 G RICE
1 head cabbage
1 carrot
4 tablespoons soy sauce
1 red bell pepper
1 BOX Mung bean sprouts
1 GINGER
4 teaspoons SUGAR CANE
1 jar of bamboo shoots
Grape seed oil
250 ML chicken broth
Parsley
SALT
PEPPER


HOW TO PREPARE:


CHICKEN SLICES finely and fry with onion and garlic until golden brown
ADD PEPPER AND SALT


RICE Rinse under running water until it is almost transparent COOK 15 MIN WITHOUTADDED SALT grapeseed oil


ADD TO CHICKEN Chicken broth and soy sauce cook for 10 MINUTES


Cut into strips carrots, onion, cabbage, a pan ADD TO COOK 5 MIN


Add the ginger, SUGAR, bamboo shoots and cut into BELTS TO COOK PEPPERS 10MIN AND READY


RICE CAN ADD TO THE FRYING prepared sauce mix and GIVE to plates or


Place the middle of the plate RICE ON, CREATE A Hill, A SOS VEGETABLES WITH MEAT AND RICE AROUND sort


EVERYTHING GREEN Sprinkle with chopped parsley


ENJOY ...


No comments:

Post a Comment