Zupa kurczakowa z kukurydzą
czas przygotowania 10 min
czas gotowania 10 min
porcja dla 4 osób
Składniki:
1,5 l bulionu drobiowego
1 łyżka imbiru startego
1 puszka kukurydzy 425g
1 łyżka oleju z pestek dyni
350 g kurczaka
100 g szynki
35g mąki kukurydzianej
60 ml wody
1 łyżka sosu sojowego
2 jajka
1 cebula
1 szczypiorek
Sposób przygotowania:
Kurczaka, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę i szynkę pokroić w drobne paseczki i podsmażyć na patelni aż uzyskają złoty kolor.
W garnku zagotować bulion.
Dodać po kolei imbir, kukurydze, kurczaka, szynkę i cebulkę.
Zmieszaj w miseczce mąkę kukurydzianą z wodą i sosem sojowym i wlej małym strumieniem do bulionu cały czas mieszając aż zupa stanie się gęsta.
Rozlej do miseczek i udekoruj cienki pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego.
Chicken soup with corn
preparation time 10 minutes
cooking time 10 minutes
4 servings
Ingredients:
1.5 l chicken broth
1 tablespoon grated ginger
1 can corn 425g
1 tablespoon pumpkin seed oil
350 g chicken
100 g ham
35g cornflour
60 ml of water
1 tablespoon soy sauce
2 eggs
1 onion
1 onion
Preparation:
Chicken, onion, chopped into small cubes and ham cut into small strips and fry in a panuntil golden brown gain.
In saucepan boil broth.
Make turn ginger, corn, chicken, ham and onions.
Mix the corn flour in a bowl with water and soy sauce and pour a small stream to thebroth, stirring constantly until the soup becomes thick.
Pour into bowls and garnish with thin sliced green onion.
Enjoy your meal.
czas przygotowania 10 min
czas gotowania 10 min
porcja dla 4 osób
Składniki:
1,5 l bulionu drobiowego
1 łyżka imbiru startego
1 puszka kukurydzy 425g
1 łyżka oleju z pestek dyni
350 g kurczaka
100 g szynki
35g mąki kukurydzianej
60 ml wody
1 łyżka sosu sojowego
2 jajka
1 cebula
1 szczypiorek
Sposób przygotowania:
Kurczaka, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę i szynkę pokroić w drobne paseczki i podsmażyć na patelni aż uzyskają złoty kolor.
W garnku zagotować bulion.
Dodać po kolei imbir, kukurydze, kurczaka, szynkę i cebulkę.
Zmieszaj w miseczce mąkę kukurydzianą z wodą i sosem sojowym i wlej małym strumieniem do bulionu cały czas mieszając aż zupa stanie się gęsta.
Rozlej do miseczek i udekoruj cienki pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego.
Chicken soup with corn
preparation time 10 minutes
cooking time 10 minutes
4 servings
Ingredients:
1.5 l chicken broth
1 tablespoon grated ginger
1 can corn 425g
1 tablespoon pumpkin seed oil
350 g chicken
100 g ham
35g cornflour
60 ml of water
1 tablespoon soy sauce
2 eggs
1 onion
1 onion
Preparation:
Chicken, onion, chopped into small cubes and ham cut into small strips and fry in a panuntil golden brown gain.
In saucepan boil broth.
Make turn ginger, corn, chicken, ham and onions.
Mix the corn flour in a bowl with water and soy sauce and pour a small stream to thebroth, stirring constantly until the soup becomes thick.
Pour into bowls and garnish with thin sliced green onion.
Enjoy your meal.
No comments:
Post a Comment