Monday, January 3, 2011

Zupa syczuańska Seczuańska soup with noodles

220711 eurotax-belka-v1_KM Image Banner 700 x 200
Zupa Syczuańska z makaronem


czas przygotowania 15 minut
czas gotowania 10 minut
porcja dla 4 osób


Składniki:
250g makaronu najlepiej hokkien
1 łyżka trawy cytrynowej
2 ząbki czosnku
1 łyżka kolendry
1,5 łyżki pieprzu
2 łyżki oleju arachidowego
1,5 l bulionu wołowego
200 g wołowiny
200 g fileta z kurczaka
2 łyżki sosu sojowego
80 g kiełków fasoli 




Sposób przygotowania:


Makaron wypłucz w gorącej wodzie.


Wołowinę i kurczaka pokrój w cienkie paseczki. Czosnek pokrój na ćwiartki.
Rozgnieć trawę cytrynową, czosnek, kolendrę, pieprz i imbir z olejem w moździerzu.
Podgrzej przygotowaną mieszankę w rondlu aż zmieni aromat dodaj bulion. Gotuj parę minut następnie dodaj mięso, makaron i połowę kiełków.
Gotuj aż mięso będzie miękkie.
Rozlej do miseczek i udekoruj resztą kiełków.


Smacznego.


Seczuańska soup with noodles


preparation time 15 minutes
cooking time 10 minutes
4 servings


Ingredients:
250g Hokkien noodles best
1 tablespoon lemon grass
2 cloves garlic
1 tablespoon coriander
1.5 tbsp black pepper
2 tablespoons peanut oil
1.5 l beef broth
200 g beef
200 g chicken fillet
2 tablespoons soy sauce
80 g bean sprouts




Preparation:


Rinse noodles in hot water.


Beef and chicken cut into thin strips. Garlic cut into quarters.
Mash the lemon grass, garlic, coriander, pepper and ginger in oil in a mortar.
Heat the mixture in prepared pan until it turns the broth add flavor. Cook a few minutesthen add the meat, pasta and half the sprouts.
Cook until meat is tender.
Pour into bowls and garnish with the rest of the sprouts.


Enjoy your meal.


No comments:

Post a Comment