Thursday, January 13, 2011

Kokosowy budyń z bananem w karmelu Coconut pudding with banana caramel

NAJLEPSZE MARKOWE OKULARY NA ŚWIECIE


Kokosowy budyń z bananem w karmelu

czas przygotowania 10 minut
czas gotowania 25 minut
porcja dla 4 osób


Składniki:


otarta skórka limonki
200 g kaszki sago (lub jeżeli nie można dostać kaszy manny)
135g cukry brązowego
1 puszka mleka kokosowego
4 banany


Sposób przygotowania:


Skórkę z limonki włożyć do rondla z zimna wodą, zagotować wyjąć skórkę i wsypać kaszę gotować 15 minut na małym ogniu.


Gotuj 10 minut wodę z cukrem aż się zrobi karmel a następnie wlej mleko kokosowe i studź kolejne 10 minut.


Przetnij banany na pół, posyp cukrem, ułóż miąższem do dołu na rozgrzanej patelni piecz do miękkości około 5 minut.


Połącz kaszkę z mlekiem kokosowym i wlej do miseczki na podstawce połóż ciepłe banany.
I gotowe


Smacznego






Coconut pudding with banana caramel

preparation time 10 minutes
cooking time 25 minutes
4 servings


Ingredients:


wiped lime peel
200 g meal, sago (or if you can not get semolina)
135g brown sugar
1 can coconut milk
4 bananas


Preparation:


Lemon zest to pan with cold water, remove the skin to boil and add grits cook for 15 minutes on low heat.


Cook 10 minutes until the water and sugar candy in the bag and then pour coconut milkand cooling another 10 minutes.


Cut bananas in half, sprinkle with sugar, place flesh down on a hot frying pan cook until tender, about 5 minutes.


Call porridge with coconut milk and pour into a bowl on the stand put warm bananas.
I finished


Bon appetite

1 comment: