Thursday, February 2, 2012

Ryba pieczona w imbirze i sosie sojowym Fish baked in ginger and soy sauce

Ryba pieczona w imbirze
i sosie sojowym

czas przygotowania 10 minut
czas pieczenia 25 minut

porcja dla 2-4 osób

Składniki:
1 cały karmazyn ok 800g
1 łyżka świeżego imbiru startego
1 łyżka oleju arachidowego
1/4 szklanki chińskiego wina ryżowego
1/4 szklanki sosu sojowego jasnego
1/2 łyżeczki cukru
3 dymki pokrojone na drobne plasterki

Przygotowanie:

Po obu stronach ryby zrób trzy głębokie nacięcia. Włóż rybę do natłuszczonego naczynia do pieczenia.

Wetrzyj imbir w mięso, posmaruj rybę po wierzchu mieszanką oleju, wina,cukru i sosu sojowego. Piecz pod przykryciem ok. 25 minut w średnio rozgrzanym piekarniku. Podawaj rybę zroszoną sosem z naczynia do pieczenia, udekorowana dymką.


Smacznego

Fish baked in ginger
and soy sauce


preparation time 10 minutes
cooking time 25 minutes

serving for 2-4 people

ingredients:
1 whole redfish about 800g
1 tablespoon grated fresh ginger
1 tablespoon peanut oil
1 / 4 cup Chinese rice wine
1 / 4 cup light soy sauce
1 / 2 teaspoon sugar
3 spring onions cut into small slices

preparation:

On both sides of the fish, make three deep cuts. Put the fish into the baking dish skimmed.

Rub ginger in the meat, brush the top of the mixture of fish oil, wine, sugar and soy sauce.Bake, covered, about 25 minutes in the preheated oven on average. Serve fish withsauce, sprinkled baking dish, decorated with spring onion.


tasty  Layer_07.11_800x500px

No comments:

Post a Comment