Ryba gotowana na parze z dresingiem chili
czas gotowania 10 minut
czas przygotowania 5 minut
porcja dla 4 osób
Składniki:
4 filety białej ryby 1 kg
2 łyżki sosu ostrygowego
1/4 szklanki oleju arachidowego 60 ml
1 1/2 octu ryżowego
1 1/2 łyżki słodkiego sosu chili
1 łyżka jasnego sosu sojowego
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki liści świeżej kolendry
Przygotowanie:
Rybę ułożyć w garnku lub naczyniu do gotowania na parze najlepiej na papierze do pieczenia, polać równomiernie sosem ostrygowym i gotować 10 minut.
W tym czasie przygotuj dressing:
zmieszaj w miseczce olej, ocet, cukier i pozostałe sosy.
Rybę podawać na ciepło zroszoną dresingiem i udekorowana liśćmi kolendry
Smacznego!!
Steamed fish with chilli dressing
cooking time 10 minutes
preparation time 5 minutes
4 servings
ingredients:
4 white fish fillets 1 kg
2 tablespoons oyster sauce
1 / 4 cup peanut oil 60 ml
1 1 / 2 rice vinegar
1 1 / 2 tablespoons sweet chili sauce
1 tablespoon light soy sauce
1 / 4 cup sugar
1 / 4 cup fresh cilantro leaves
preparation:
Fish placed in a pot or pan for steaming is best for baking paper, pour evenly oyster sauceand cook for 10 minutes.
Meanwhile, prepare dressing:
in a bowl mix oil, vinegar, sugar and other sauces.
Fish serve warm sprinkled with dressing and decorated with coriander leaves
Enjoy your meal!
No comments:
Post a Comment