Sunday, May 29, 2011

Macaroni filo with spinach and mascarpone cheese Rożki filo ze szpinakiem i serem mascarpone



Rożki filo ze szpinakiem i serem mascarpone




czas przygotowania około godziny
porcja dla 2 osób
przystawka na ciepło i na zimno


najlepiej podawać z sosem terijaki

Składniki:
4 płatki ciasta filo
ser mascarpone
garść szpinakusól 
pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Sparzyć szpinak wrzątkiem.
Przemielić wraz z serem na gładką masę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
 Rozłożyć płatek ciasta filo, umieścić na nim farsz i zawijać aż do utworzenia rożka.
Smażyć na gorącym tłuszczu do złotego koloru.
Zdjąć z patelni odsączyć nadmiar tłuszczu w papierowym ręczniku.
Podawać z sosem Tzatziki.

Smacznego.



Macaroni filo with spinach and mascarpone cheese

about an hour preparation time
portion for 2 people
snap to heat and cold


best to serve with sauce terijaki

Ingredients:
4 flakes of filo pastry
mascarpone cheese
handful spinach
salt
pepper
oil for frying

Preparation:
Blanch spinach in boiling water.
Grind together with the cheese until smooth.
Season to taste with salt and pepper.
  Spread the petals of filo pastry, place the stuffing and wrap them up to create a cone.
Fry in hot oil until golden brown.
Remove from pan to drain off excess fat with paper towel.
Serve with Tzatziki sauce.

Enjoy your meal.

No comments:

Post a Comment