Wednesday, February 9, 2011

Krewetki z przyprawami i kokosem Shrimps with spices and coconut

Dark Orbit 650x400
Krewetki z przyprawami i kokosem

czas przygotowania 10 minut
czas smażenia 10 minut
porcja dla 4 osób

Składniki:
1,5 kg krewetek
500 g kalafiora
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 czerwone papryki
1 łyżka kurkumy
1 łyżka gorczycy
140 ml mleka kokosowego
2 łyżki marynowanego mango
1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
Krewetki sparz wrzątkiem i obierz ze skorupek.
Do miseczki wlej mleko kokosowe wsyp wszystkie przyprawy, wyciśnij czosnek.
Pokrój cebulę i paprykę w cienkie plastry, a kalafiora podziel na koszyczki i dorzuć do miski.
Wszystko dokładnie wymieszaj.


Rozgrzej oliwę na patelni wrzuć zawartość miski, smaż na małym ogniu aż warzywa zmiękną.


Można podawać z ryżem


Smacznego


Shrimps with spices and coconut

preparation time 10 minutes
cooking time 10 minutes
4 servings

Ingredients:
1.5 kg of shrimp
500 g cauliflower
1 onion
2 cloves garlic
2 red peppers
1 tablespoon turmeric
1 tablespoon mustard
140 ml coconut milk
2 tablespoons pickled mango
1 tablespoon olive oil

Preparation:
Shrimp scalding with boiling water and peel the shells.
Pour into a bowl pour the coconut milk all the spices, squeeze the garlic.
Slice the onion and peppers into thin slices and divide the cauliflower baskets and throw in a bowl.
All mix thoroughly.

Heat the oil in a frying pan toss the contents of the bowl, cook over low heat until thevegetables soften.

Can be served with rice

Bon appetite


No comments:

Post a Comment