Krewetki z przyprawami i kokosem
czas przygotowania 10 minut
czas smażenia 10 minut
porcja dla 4 osób
Składniki:
1,5 kg krewetek
500 g kalafiora
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 czerwone papryki
1 łyżka kurkumy
1 łyżka gorczycy
140 ml mleka kokosowego
2 łyżki marynowanego mango
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Krewetki sparz wrzątkiem i obierz ze skorupek.
Do miseczki wlej mleko kokosowe wsyp wszystkie przyprawy, wyciśnij czosnek.
Pokrój cebulę i paprykę w cienkie plastry, a kalafiora podziel na koszyczki i dorzuć do miski.
Wszystko dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej oliwę na patelni wrzuć zawartość miski, smaż na małym ogniu aż warzywa zmiękną.
Można podawać z ryżem
Smacznego
Shrimps with spices and coconut
preparation time 10 minutes
cooking time 10 minutes
4 servings
Ingredients:
1.5 kg of shrimp
500 g cauliflower
1 onion
2 cloves garlic
2 red peppers
1 tablespoon turmeric
1 tablespoon mustard
140 ml coconut milk
2 tablespoons pickled mango
1 tablespoon olive oil
Preparation:
Shrimp scalding with boiling water and peel the shells.
Pour into a bowl pour the coconut milk all the spices, squeeze the garlic.
Slice the onion and peppers into thin slices and divide the cauliflower baskets and throw in a bowl.
All mix thoroughly.
Heat the oil in a frying pan toss the contents of the bowl, cook over low heat until thevegetables soften.
Can be served with rice
Bon appetite
czas przygotowania 10 minut
czas smażenia 10 minut
porcja dla 4 osób
Składniki:
1,5 kg krewetek
500 g kalafiora
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 czerwone papryki
1 łyżka kurkumy
1 łyżka gorczycy
140 ml mleka kokosowego
2 łyżki marynowanego mango
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Krewetki sparz wrzątkiem i obierz ze skorupek.
Do miseczki wlej mleko kokosowe wsyp wszystkie przyprawy, wyciśnij czosnek.
Pokrój cebulę i paprykę w cienkie plastry, a kalafiora podziel na koszyczki i dorzuć do miski.
Wszystko dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej oliwę na patelni wrzuć zawartość miski, smaż na małym ogniu aż warzywa zmiękną.
Można podawać z ryżem
Smacznego
Shrimps with spices and coconut
preparation time 10 minutes
cooking time 10 minutes
4 servings
Ingredients:
1.5 kg of shrimp
500 g cauliflower
1 onion
2 cloves garlic
2 red peppers
1 tablespoon turmeric
1 tablespoon mustard
140 ml coconut milk
2 tablespoons pickled mango
1 tablespoon olive oil
Preparation:
Shrimp scalding with boiling water and peel the shells.
Pour into a bowl pour the coconut milk all the spices, squeeze the garlic.
Slice the onion and peppers into thin slices and divide the cauliflower baskets and throw in a bowl.
All mix thoroughly.
Heat the oil in a frying pan toss the contents of the bowl, cook over low heat until thevegetables soften.
Can be served with rice
Bon appetite
No comments:
Post a Comment